2009-04-27

BeeBronx Azarel


Har jobbat från 8 till 22 idag ... avslutade dagen med häftig föreläsning
"Mr Touretts och jag" av Pelle Sandstrak

Pelle växer upp i en liten by i Norge.
I framtiden vill han bli valfångare eller sportkommentator, äga en Chrysler och kyssa sin egen flickvän. Men saker blir inte som de borde bli.

Hans tankar och beteende liknar ingen annans. Magiska tankar och okontrollerade ticks tar över koncentrationen. Ungdomsåren förvandlas till ett konstant tvättande och ett impulsivt beteende med oväntade ljud och avancerade ritualer.

Familjen söker hjälp överallt, men ingen vet att sätta namn på beteendet. Pelle överlever ungdomsåren genom att vara bra på att ragga tjejer och spela hockey. Men innerst inne känner han sig som en jubelidiot, och självförtroendet, skolan och betygen försvinner bakom molnen tillsammans med fiskmåsar och flygplan.

I vuxen ålder drar Pelles annorlunda beteende honom ännu längre ner. Det tar timmar att tvätta sig, passera dörrtrösklar, ta på och av sig kläderna. Han slutar att tvätta sig och gå på toaletten, och tar istället kilometerlånga promenader för att gå bort sjukdomen.
Han flyttar in i en gammal övergiven bil på ett fabriksområde, lever på revbensspjäll och juice.

Misären fortsätter, månad efter månad.Tack vare en hög inre energi och sin verbala förmåga klarar Pelle sig ur otaliga situationer. Han förlorar jobb efter jobb, men hittar strax ett nytt, tills sjukdomen åter gör honom för handikappad för att arbeta.

En dag hör han ett radioprogram där en professor nämner något som kallas Tourettes syndrom. Pelle blir styv av skräck, mjuk av glädje. Det är som om han hör ett eko från sitt eget liv finns det fler som han?

Han skriver ett brev till professorn och berättar om sitt liv. Någon vecka senare möter han samme professor av en slump på Hotell Bristol i Oslo. "Du ska inte vara här, du ska ha hjälp", säger professorn. "Och du ska börja ditt nya liv med att ta en lång dusch." Pelle har då inte duschat eller haft ett längre samtal med någon på över ett år. "Du är 97 procent handikappad, du har 3 procent hopp", fortsätter professorn.
Tio år senare är Pelle frisk - så frisk som han vill bli

EN SANNSLÖST underbar och rolig - lärorik - föreläsning! Rekommenderas starkt, gå på den om ni får chansen!

2009-04-26

Snor vilt från Mari och Lene idag -


Citat nummer 1 - Mari med BeeBronx Black Angel
"Idag var det dags för utställning igen, var jag & Gonzo, Sussi & Loke & Ullis & Hugo.
Vi var tvungna att vara där tidigt, Gonzo var först in i ringen.
Domaren tittade jättenoga på tänderna & idag åkte mätstickan fram.
Gonzo har aldrig blivit mätt förut men det gick hur bra som helst. 50,5-51 cm var han, perfekt tycker jag.





Vi var 4 juniorhanar, 2 st fick 2:or, så vi var 2 kvar om konkurrensen.
Domare: Veli-Pekka Kumpumäki
Kritik:
Kraftig junior med bra proportioner,
ngt hög i pannan,
önskas kraftigare underkäke,
fina mörka ögon,
för rak i överarmen,
behöver utvecklas i bröstkorgen,
utmärkt benstomme, bra rygglinje,
ngt kraftig knävinkel,
bra päls & färg, ännu slarviga rörelser.
Junkl, kv 1, kk 1, Hp

Jag är nöjd över dagens resultat & Gonzo skötte sig bra i ringen."

Lene och BeeBronx Azarel blev BIR och fick ett CERT idag med....
Kritikk:
Mye tiltalende junior hanne.
Utmerket type.
Uttrykksfullt hode, aningen rundade i skallen.
Velplasserte ører.
Bra hals.
Utmerket kropp og benstamme.
Kan ennå utvikles i forbrystet.
Bra rygg og kryss, samt vinkler bak.
Sunne rørelser med bra steglengde.

......... återkommer med mera om det SNART ;)

Mina hundar och jag påbörjade en lååååånnnngis idag och hämtade upp godingarna Nova, rumpgömmaren Zeta och Annika ( inte rumpgömare) efter dryga två timmars tur ...
Det var underbart väder, och som alltid underbart sällskap.
Det blev lite över 18km - så nu sover grabbarna kex gott .... resen av kvällen


2009-04-20


Mitt rekord - 34070steg ... jo, vi tog en lång, lång tur igår.
Nu till något väldigt, väldigt roligt och ... en bra nyhet för oss uppfödare boende i skåne och södra, södra delen av Sverige - Helsingborg kommer till hösten att öppna en avdelning för fryst sperma och därmed även inseminering av detsamma!
Det underlättar hur mycket som helst.
Som det ser ut idag måste jag ju ta ledigt från jobbet - 2dagar minst - köra de roliga milen upp till Uppsala, ordna boende och allt som hör till det och sedan kostnaden för själva ingreppet. Nu kan jag ta en tur efter jobbet och sedan köra hem ;)
Tummen upp för deras nya satsning!
Tillägg - jag har också lärt mig att via telefon kan inte jag blogga ... texten blir svart och försvinner ;)

2009-04-18

Vart tog tiden vägen ....

Under ett par veckor har jag och de mina haft selebert besök - en löpfia i form av Nova ;)
Det har tagit mycket tid i anspråk att ta hand om alla - eftersom man måste separera tikar och hannar. MEN hur skönt är det inte att jag under hela tiden har kunnat ha mina grabbar tillsammans. Bronx är såååååååå skön, trygg och cool. Han har inga problem med att BeeJay varit där - trots de båda brudarnas löp och höglöp.
Som hanne har han en unik personlighet - en pärla som jag bara önskat att alla kunde få uppleva som hade pinscherhannar hemma!!!
Sen jag uppdaterade sist har Nova åkt hem och Vegas löp gått över - vi har varit på musön och haft en skön dag och .... ja, jag har testat en power plate ;)

Jag hade ju planer på att para Vegas på detta löp men är väldigt nöjd med att vänta. Det är så mycket valpar och kullar planerade och födda nu och jag vill verkligen känna att det finns underlag för den kullen jag tar. Att man har möjlighet att hitta rätt valpköpare - vilken man aldrig vet innan, men kan ha förhoppning om - att man har en kull man kan ge den bästa möjliga förutsättning.


Jag hörde att Vegas skulle gått tom - rykten som snabbt kommer igång efter att man plockat bort planerad parning på sin sida - men eftersom det inte ens är 3veckor sedan hon skulle paras har det inte gått tid som gör att hon kan "visa" mig en "gått tom".

Hon blev helt enkelt inte parad på detta löp.

Jag hoppas istället på valpar till hösten - vilket gör att jag kommer ta mini, minisemester denna sommar och spara så mycket som möjligt till kullplaner.


I måndags körde jag till Växjö för att spendera lite tid med att se min underbara Bronx springa lös. Han släpps ju inte ofta och ute på Musön, som ligger i Växjö känner jag att han verkligen kan få utlopp för hela pinscherstucket. Där ute kom även Elli från Gribbans kennel på ett litet besök med sin matte och lillmatte.
Alla bilder i dagens blogg är från dagen vi spenderade på Musön.

Bloggarkiv