2009-10-25

21 dagar har det gått sedan Vegas vatten gick och vi väntade valpar…

Det har varit 21 ganska jobbiga dagar, …

Jag satt och gjorde i ordning lite av de papper som skall skrivas och skickas in till försäkringsbolaget kring detta i tisdags – lite irriterad för att jag fortfarande inte fått de papper jag behöver från Malmö djursjukhus. Tänkte, det är väl dags att ringa och fråga hur det går med dem men eftersom telefontiden var slut var det bara till att vänta till nästa dag – onsdagen den 21 (18dagar efter kejsarsnitt och kastrering).

Ringde in vid halv ett ungefär på onsdagen, uppgav mitt ärende och de tittade i Vegas och min journal i datan – där stod det inget om att det fanns något som hade eller skulle fyllas i av veterinären. Jag bad om att hon skulle kontakta behandlande veterinär, jag hade nämligen skickat med returkuvert, frankerat och väldigt noggrant skrivit i alla uppgifter för avsändare om något skulle vara konstigt. Sköterskan skulle göra så, och de skulle kontakta mig….

Nu är det natt mot söndag, jag fick inget brev med journal eller händelseförlopp under slutet av veckan – inte heller något mail eller telefonsamtal från djursjukhuset att de behövde komplettering eller att det var försenat….

Jag vet om att de har viktiga saker – men jag skulle verkligen vija få detta avslutat och alla papper till försäkringsbolag. Det är inte bara det att det handlar om pengar och stora kostnader – det handlar ju om att man vill avsluta det….
Få det färdigt!

Vegas har fortfarande, 21 dagar efter en tratt när vi inte är hemma hos henne och när vi sover. Såret är inte riktigt läkt och jag tycker visserligen det ser lite bättre ut – men det är inte helt vackert ännu.

Min veterinär har ju bränt, fryst det och fixat och donat… men, idag ser det ut så här – ber om ursäkt för massa trista och inte så vackra, njutningsfulla bilder….




Men nu till något lite roligare - Vi var och kollade lite på weightpulling idag. Snackade med dem om när, var och hur deras tränar var. Planerar nu att vi skall testa några gånger - Bronx med ;)
Sedan köpte vi hem lite lördagsgodis ...
Vegas njöt en lång stund av denna go´bit ;)


2009-10-16

Vad har hänt sen sist.....

Provsvaren kom från veterinären och de visade stafelikocker ... vilket inte var speciellt roligt.

Vi fick tabletter som tar det och som tur var så är det troligtvis (skriver troligtvis för det är inte säkert ännu) borta.

Sedan i tisdags gick vi för att ta bort stygn, det var då tio dagar sedan och det har verkligen varit tiodagar med massa komplikationer som påföljd!

När Mätta tatt stygnen brände, frös hos ena sidan av sårsidan - det var sytt omlott och hade inte riktigt läkt samman tillsammans. Ena sidan är läkt med underhunden och den andra sidan låg liksom över - inte riktigt läkt. Den brändes alltså och förhoppningsvis behövs det inte göraas flera gånger... peppar, peppar....

Sedan en liten filsnutt - vi fick ett paket...

Vegas är pigg och leker med pipdjuren ... BeeJay har dock fattat att .. hmmmm, denna innehåller nått annat......


TACK LENE OCH AZAREL, www.lpetdesign.no

2009-10-14

Power of love......

2009-10-08

Vegas är så mycket bättre

och springer omkring här hemma som en liten donna ...
hela tiden i knävecket ;)

Hon har gett sig in i buset idag med -
men beejay är lite undrande, tittar suspekt...

Vandrande lampskärm som skall vara med... Hmmmmm....
Bronx har tagit på sig rollen av att vakta henne,
inte mot någon speciell utan bara vara nära och ha koll.
Han är inte den som egentligen brukar ligga så tätt med andra -
OM han inte KÄNNER att det är nått.

Bronx är en tröstare - till oss och till de andra hundarna...
Vegas har fram till igår sovit uppe vid min och mats huvudkudde -
men inatt...
skulle hon lägga sig där hon brukar,
mellan mina ben under duntäcket -
SÅ, inatt har jag sovit med en hund
och en lampskärm mellan mina ben.
Mysigt värre ;)

Min veterinär skrev ut lite mera medicament idag,
skall fortsätta och ge henne antibiotika -
tio dagar till.

Vet ni, hon ringde hem hit kl 20.15 ...
för att höra hur det gick och hur hon mådde..
Otroligt!
Känns så tryggt att ha en omvårdande
veterinär som känner hundarna!

2009-10-07

Ahhhh, tänk vad det kan betyda mycket

att få uppskattning och känna att man finns i tanken!

Vegas mår så mycket bättre, hon är med på något sätt…
När husse gick till kylen hängde hon på - det är väl en motstock.....

Kanske blommor och underbar choklad, - Nova pluttan tack!
vin, ost, vackra ord och ....
TACK -

Provsvaren hade inte kommit idag,
men Mätta skulle höra av sig så fort de kom
och sedan skulle jag förlänga antibiotikan lite – några dagar.

Det har inte kommit något blod från operationssåret
idag och hennes juver är … mjuka.

Jag måste verkligen säga att man faller som en kägla … sågas längs fotknölarna.
Tänk vad mycket, helt otroligt mycket de underbara liven betyder.

Tack för att ni tänkt på min plutta!

2009-10-06

Blomsterbud

kom till Mamma Vegas ...

Underbara Beebronx Angel Costodio
med sin matte och Husse hade skickat en tanke om bättring!

KRAM på er i massor!

2009-10-05

Nu är hon hemma

min underbara Vegas.

Jag funderade lite på hur mycket man skall lägga ut om sånt här - men varför inte lägga ut det, det är verkligheten och en sida av hunduppfödning man inte så ofta tänker på - eller kommer i kontakt med SOM TUR ÄR!

För några månader sedan fick jag ju en artikell publicerad i hundsport - kring hunduppfödning och hur det kan vara, jag önskar jag kunde göra ett tillägg nu. "Funderar du på att ta en kull, har du inte 30 000 liggade för jourtider och akuta händelser - gör det inte!"

Eftersom det var helg och det innebär en hel del tillägg, ingen reglering av försäkring ... det blir dyrt. När jag skulle åka och hämta Vegas igår var summan på 26753kr - de frågade mig om hon skulle ligga kvar, om jag inte hade pengar att hämta ut henne.....

jag skulle aldrig kunna låta henne ligga en dag extra, jag vill ha mina hundar hemma. Så hosta fram pengar och ... det är detta jag ville ha sagt som tillägg - vid avel - allt kan hända men se till så att du har pengar och försäkring som täcker. Har man inte en buffert på runt 30000kr bör man inte ta en kull, då kan man rent krasst utsätta tik och valpar för onödiga risker - pga ekonomi.

När jag hämtade vegas fick jag lite råd från djursjukhuset - om att låta krage vara på, tag av den ibland lufta torka.... och med väldigt lite information kring vad som förväntas komma - skriftlig som tur var.

Under kvällen hemma kom det några droppar från såret, jag som är en hönsmamma ringde djursjukhuset och rådfrågade. De försökte nog förklara men inte så att jag kunde ta upp informationen. Jag skulle iaf hålla koll och vänta.

Idag så kom det mera blod och jag satte min tik i bilen, beredd att köra in till Malmö djursjukhus igen. Men jag stannade till utanför Trelleborgs veterinärerna – tänkte jag kunde höra med dem hur det brukar se ut iaf.

Linda, sköterskan som bad mig gå ut och hämta tiken så skulle hon titta åt mig. Hon kollade, talade med Mätta – veterinären – som stod och opererade och snabbt ordnade de så att jag fick komma in i undersökningsrummet. Trots att jag inte ringt innan, de hade fullt upp och jag bara kom förbi!

Efter en kort stund kom Mätta, hon kollade genom min tik, tog prover, gav och visade mig skötselråd.

Vegas är sydd så det ligger blottade hudflikar - det är de som blöder. De kan lätt bildas infektioner och samlas bakterier där om man inte tvättar och håller rent. Mätta kände även på juver - ut kom det missfärgat råmjölk som inte såg så bra ut ... De hade glömt att tala om att jag måste hålla extra koll på juvern, det är inte alls ovanligt med stockning, infektioner och nu är Vegas på G att få det. Hennes temp hade gått upp och hon är påverkad ...

Inte ett ljud hade jag hört om detta från djursjukhuset - med sårtvätt, hudflikarna, juvern eller tanka av lite på juvern.... Det kunde slutat illa!!!

Mätta, underbara veterinären avslutade undersökningen med – ”skäm nu bort henne mycket"!!!

2009-10-03

Min hjärta blöder

och det blir lite ensamt i sängen inatt...
Vegas, min plutta som alltid sover hos mig, alltid, alltid ... är inte där...

Hela helgen har varit fruktansvärd... Vegas vatten gick igår kl16.50 och jag blev väldigt glad - fixade ordning så allt fanns där det skulle.
Sen väntade vi på fortsättningen....

MEN det blev ingen

Under hela natten hade jag tät kontakt med vetrinär och tempade, rådgjorde... sen när det gått 12timmar sedan vattnet gått var det tid för att åka in akut till djursjukhuset.

Vegas undersöktes, allt såg ok ut. Ingen av valparna låg fel eller ivägen för utdrivningsfasen...
timmarna gick ...

Vi sprang i korridorer, ute - hon fick dropp och undersöktes... allt såg fint ut.

Tills kl12 ungefär då Vegas började visa tecken på att vara medtagen. Hon fick lite sega flytningar, missfärgade men inte alls gröna...

Det blev akut beslut om ett kejsarsnitt - jag hade så svårt att lämna ifrån mig Vegas , sliter i hjärtat och jag gick ut i bilen och satte mig en stund. Släppte.... var så ledsen och orolig för henne, mitt hjärta.

Efter en stund kontaktade vetrinären mig - havandeskapsförgiftning, en valp död och de andra väldigt svaga.

Men ingen av valparna klarade sig - Vegas kastrerades och ligger kvar inne för observation men mår bra. Det är det enda som betyder någonting. Min vegas och att hon blir bra.
Valparna är tråkigt, hemskt och otroligt tragiskt ....

Samtidigt som hela dagen var hemsk är det tryggt att veta att jag slapp uppleva detta hemma. För att sitta med flera valpar som sakta avlider och en tik som blir hastigt väldigt sjuk .....

MEN nu ligger hon på observationen och jag fick köra hem - Fy vad det är hemskt att gå, lämna sin hund och gå ...

Nu skall jag gå och snussa på Bronx och BeeJay lite, gråta en skvätt och försöka sova... jag hoppas hon kommer hem imorgon... mitt härta!

2009-10-01

Vad gör man under tiden ....

Kaffe, kaffe ... Film, film ... långa
Ny surdeg, planera bak i helgen ...
rensat massor, massor i garderoben - hade planerat slänga allt jag inte använder eller som passar längre. kommer inte slänga utan skall ge bort lite och skänka resten - över stlk 42 ;)
Och Vegas övervakar och känner minsann inte
att hon har något hon bör göra eller som väntas på...

Sen får man vänta lite till - nu blir det en kortis ... vågar inte gå långt man vet ju aldrig ....

Inget är som väntans tider....

den som väntar på nått gott.....

MEN nu vill jag dom skall komma.....

Under tiden vi väntar på pupps har vi gjort HD/AD och kollat tänder på lilla godingen Nova.
Alla tänder är där och korrekt bett - sen är det någon dags väntan på resltat och avläsning på SKK - MERA VÄNTAN....

Bloggarkiv