2010-09-23

Oj.. vad många dagar

sedan senaste uppdateringen här... Det är verkligen inte på grund av att det är stiltje - utan att hela livet är överhopat med händelser ..... ;) Jobbiga och roliga.

Börjar med en bild på en underbart läcker, vacker och mysig kille tagen på vår mellanlanding hos storasyster under resan till Arlanda -

Laser, drygt 13,5år
Underbart roligt var det när goa, vackra Nova tog sitt CERT och blev champion i Sofiero. Det är den tredje championen i min uppfödning - inte så många kanske.... JO, ånga eftersom det är endast tre som ställer ut och det är 30% av hela kennelns hundar som kan ställas ut ;) Stolt som en ... höna ;)

Dagen efter Sofiero var det dags för Höganäs och SSPKs utställning - en lite mindre och mycket trelivare. Det var fortfarande många pinschers, den är bara mindre eftersom det är vår egen rasklubb som anordnar och endast våra raser.
Dagen till ära ställdes Nova i championklass för första gången - vilken hon vann - även Gonzo ställdes och goguten blev BIM !!!!!!

Nova blev 2btkl och med underbart bra kritik - domaren hade lite öppen kritik vid placeringarna och när han sa "hennes huvud ... ahhhhhhhhh" satidigt som han himlade med ögonen.... då blir man som uppfödare stolt!
Nedan några bilder på utställningen den 12 september.     Och självklart en på underbart vackra Gonzo ...... Gammelmatte drunknar i hans svarta, underbart formade vänliga ögon!Sedan nu då.... denna vecka.... Har varit pest och pina.

Jag har under några veckor förberett lilla Luna för sin långväga flytt till Australien - det har varit allehanda papper, tester och undersökningar.

Så, nu kom så dagen som jag verkligen har sett fram emot med stor fasa. En lång biltur och sedan ett väldigt bra bemötande och väldigt förstående personal som hjälpte mig mkt på Cargo. Men fy.... hemskt!

För att det skulle bli så bra som möjligt tog vi en lite trelivgare tur - mellanlandade hos syster och Lilla Enebys. Några bilder från detta;

Lilla Luna och Ella hade hur roligt som helst under de timmar vi var där ...... syskon som verkligen öste på för fullt!
Sedan vidare med Luna till stora stan - Stockholm och Arlanda. På vägen dit stannade vi hos Sussie och Uffe på Lilla Enebys. Hundarna fick ösa lite och matte tog en kopp kaffe. Luna sprang runt och njöt ... Lera och stora vattenpölar... nice och inte alls konstigt, tyckte Luna ;) Sedan var det det där jobbiga..... lämna pluttan på Cargo för den 51timmar långa resan till Australien.... fy fan, på ren svenska.... jobbigt, ledsamt och hemskt....

Nu är hon iaf genom tullen i Australien och det känns så skönt - Heather längtar till hon får komma och rå om henne .... och jag längtar på repporter på hur det går!

Heather har meddelat mig;
Luna has settled in nicely and it's all good on this end. I spoke at length with her carer and she assurs me, she will get plenty of cuddles when we're not around. They think she's just adorable and they said she appears to have travelled without any issues as she came out of her crate without a prblem.



Mer uppdatering kommer!

2010-09-10

Jag har fått njuta av lite bilder och filmer av lilla Ella

här tillsammans med gammelman Laser - inne på sitt 14de år!



Jag fick veta att mina texter på min hemsida har kopierats ganska rakt av... för att användas utåt. Jag tycker det är väldigt tråkigt när man gör så - ett väldigt mycket bättre sätt är ju att fråga om man får använda, om man kan hjälpa till med författandet eller om man kan få hjälp med lite källor.

Alla kanske inte har tid att sätta sig ned och författa, söka kunskap och historik, leta fakta - men det betyder ju också att man inte bör ta "creadit" för det eller känna någon stolthet över det man kopierar.
Det som är ett lite plus är ju att tydligen känns det igen som mitt eftersom det inte är jag som upptäckt det utan andra inom vår ras...

2010-09-06

Igår var en fullspekad dag....

Morgonen började med att Annika, BeeJay, Nova och jag åkte ut och tränade viltspår - Nova gick ett 400meters med två räta vinklar, bloduppehåll och även inlagda mjuka viklar.

Nova var väldigt duktig, tog spåret med nosen nere och fann klöven utan problem.
Jag fick lägga spåret till Nova denna gången och när jag var nära spårslutet så höll jag på att korsa ett annat spår - betydde at jag fick klura till det lite men Nova fixade det utan problem ;)

Inte lägg när man är ute i skogen och lägger spår - så springer man på snitslar från de andra på kursen ;)

BeeJay tog även han sitt spår - han har ett helt annat sätt att spåra på än Nova. BeeJay ringar väldigt mycket och är kanske gynnad av när vi tar lite längre spårläggning sedan.

Han hade en tapp men fann sig och när han kom fram till klöven så var han så gullig att han tog den, tassade iväg i ett par meter och grävde en grop med klöven i munnen... släpppte ned klöven och sedan buffade över mossan och jorden. SÖTgurkan ;)

När vi körde hem bestämde vi oss för en liten tur med de andra hundarna - de skall ju ut de med.

Packade in alla 5 i bilen och Luna fick sitta med Annika fram.
Stranden blev målet för dagen och det var första gågnen Luna var ute med alla 5 vuxna, första gången hon åkte bil utan sina syskon och längre än 3 minuter.
Även första gången hon hon var vid havet.

Luna är verkligen inte en räddhare - hon är med och PÅ, hon är tuff och vågar.
En goding att njuta av!




2010-09-02

Practicing too staaaaaaannnnnnnnd - still ;)





Vad har mer gjorts idag?

ute, kisssss ute och bus....






Raw meat is the best shit

Bloggarkiv