2008-02-12

Dags för röntgen

Det börjar närma sig nu – dag 48 ….. eller hmmmmm, hur var det nu…
Det är otroligt spännande att vänta. MEN att vänta och vara helt utan vetskap om vad som döljer sig i den stora magen, NÄ, röntgendagen har kommit!!!
Vegas väger nu 19kg och när vi kom in på röntgen, tog bilden och, underbara Mätte skulle räkna dem konstaterade hon att Vegas dräktighet låg ett par dagar tidigare än vi beräknat … troligtvis på dygn44.
OM jag ville kunde jag komma in igen i nästa vecka och göra en ny röntgenbild - för att se antalet.... vi får väl se hur det blir med det.....


Mätte konstaterade det eftersom hon hade svårt att särskilja skelett på plåten. Kalcificeringen var alltså inte helt riktigt klar.

Hela Vegas tillstånd säger oss att hon är harmonisk och avslappnad inför detta som ska ske. Hon är kelig och sällskapssjuk och vill bara ta det lugnt. När hon möter sina hundvänner på promenaden så vill hon gärna hälsa och kanske nosas lite, men inte leka eller springa. Hon har lagt på sig en hel del sen förra veckan, nu mäter hon fram över bröstkorgen 66 cm, mitt på 67 cm och baktill 54 cm! Hennes juver har också vuxit till en del, så all ökning är inte bara från magen - men det är ändå mycket på sju dagar! Det små buffarna känns lite mer för var dag och det är väldigt mysigt att lägga huvudet mot magen och höra… känna. Man ser en liten bulle som stångar tiken i bukväggen eller en liten tass som trampar ivrigt. Vegas njuter av att bli klappad och vill gärna att man stryker på magen. Hon blir överlycklig om man tar fram filten i soffan, lyfter på ena hörnet så hon kan hoppa in under och sedan klappar henne länge och väl.
Under nästa vecka ska även valpningslådan rengöras, fällar och handdukar tvättas igenom i 90 grader - allt för att förhindra att "elaka" bakterier "kommer och förstör".

Som ni märker är det mycket att tänka och fixa inför en valpkull - och det är ju dessvärre inte alla som förstår hur MYCKET tid & energi och dessutom pengar som man lägger ner på våra hundar och valpar - speciellt vi av nummerärt små raser.Men det är det värt - när man ser vilka lyckade resultat man får av att se vackra pinscher.

För er som är intresserade och vill hälsa på, eller er som redan hälsat på och vill komma igen så är det dags att passa på nu innan "dörrarna stängs", innan valpningen. RING eller maila så kan vi boka dag och tid för ett ev. besök.Jag kommer inte tillåta främmande personer att komma på besök (pga olika bakterier och smittorisker) fr.o.m. den 24 februari - tills dess att valparna är ca 4 veckor gamla.

Röntgenbilden då?

Jo, den ser ut så här - jag har markerat de huvuden man kunde se. Det är som små vita linjer av halvcirklar - tätt dem ligger fostrets ryggrad. Det ser ut som en rad med tätta streck.

Hur många kan ni se?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv