2008-02-23

Vegas dröjer några dagar – hon har inte riktigt fått den ”päronform” en tik får när hela buken sjunker. Det gör den pga att ligament i och runt bäckengördel slappnar av några dagar innan valpning. Veten har nog haft helt rätt i att hon ligger ett par dygn tidigare.

Fostren är nu inne på sitt 55;dygn, de är dryga 150mm och alla mjölktänder är förkalkade och nedre molar förkalkas (permanent tand), likaså gäller sköldkörteln, sacralben 1 och 2 (korsben), alla revben, virvlar och centra.

Vegas är nu lite otymplig och verkar närmast lite förvånad över den plötsliga begränsningen det innebär att ha magen full med valpar ;-) Soffan är allt lite mer ouppnålig... men, än kan hon.

För Vegas skull har jag delat upp hundflocken under rastning nu och rastar de båda grabbarna för sig. Vegas vill inte ha mer än en kortis och vaggar nu på lugnt vis vid min sida, luktar och kissar och verkar helt tillfreds med sitt nya lågtempoliv.

I förrgår började Vegas tempas (morgon och kväll) och kurvan är fortfarande normal – dryga 37,2.

Aktiviteten i magen gör att hon till och ifrån har svårt att komma till ro någon längre stund. Fullt förståeligt med tanke på fostren nuvarande storlek (ca 15 cm)...

Hon börjar bli klumpig då hon lägger sig eller ska slicka sig ren.
Men oj vilken mage hon har fått. 72cm runt bröstkorgen. Mitt på är hon 79,5cm ( en ökning på 4,5cm på 4dygn) och baktill 74 cm. Hon rör sig bredbent som en cowboy! Vad ska detta sluta?!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv