2009-08-19

Äntligen lite bilder ...

genomgångna och jag har sållat en väldig, väldig massa... phua!Söndagen den 9 augusti var det alltså dag för MH, mitt första uppfödareMH ;)Oh, vilket härligt gäng det var där och vilken trevlig stämning OCH vilka vackra, sköna underbara hundar!!!! Mycket go och när lilla lätta Emma kampade med Mille var det fullt ös, på honom – ett under hon inte lättade ;)


Det var pinscher som hoppade, som jagade, som kampade – någon till o med hela munnen ibland...Pinscher lika höga som kanintaxar som nosade på dumpen, som de nyss skällt ut efter noter (funktionären var allt lite konstig hon med – vad gör hon där?).

BeeBronx Black Angel - AKA Gonzo ;)


Det var fascinerande att se dessa kullsyskon som var så lika varandra, med vissa variationer såklart. Men alla visade mer eller mindre vad jag visste och vad vi innan hade antagit på vårat forum – där vi snackat om mentalitet och hur hunden utvecklats.


Alla i kullen sprang efter lilla bytet, några tog ett tag för att ta den med sej tillbaks…. Eller gjorde ett gott försök – den var väl förankrad ;) Några rusade vidare … ”Två minuter o kalla in hunden” var som tur var något alla lyckades med!
Spökena var inte populärare än vanligt ... Det har ju hänt att dew har träffat dem ute under några perioder nu under "spöktiden" men jag blev förvånad över hur Annikas och min Nova hantera dem hyfsat coolt – trodde det var en rigdeback som skulle komma fram ;)...
Först inget, sedan lite, lite, lite arg (reaktion) , sedan backa ut så att Annika måste släppa kopplet, därefter tar nyfikenheten över. AngelEye´s var även hon väldigt modig, orädd o nyfiken och spökena vindas in och är avnosade innan de ens fått vända sej även hos henne - de är lika de två flickorna ;)

Gildron D&D KingBlack

Avståndsleken följde Gildron med på med stort intresse figuranten utan att visa några hotbeteenden. Han ville absolut springa dit och när han fick satte han av så fort det bara gick. Han är snabb och ser ut som om han vänder hela bakpartiet under sig när han rusar iväg, snabb och läcker i vändningarna. Inte minsta tvekan utan sprang direkt fram till figgen och lekte med henne. Att matte befann sig 40 m bort bekom honom inte ett dugg.

Skotten skjuts och då får man ju busa lite ....




Nedan visa Mille stort mod ;) ända fram under avståndsleken ;)




Emma & BeeBronx Angel Costodio




BeeBronx azarel med Lene och figgen




Tja, de där spökena var väl inte så mycket att orda om sa Azarel ...




BeeBronx AngelEye´s









Och sist på MHt kom Eówyn .... fröken med noll jakt i kroppen ;)

Om jag kissar lite här först kan jag rulla mig i det under tiden som matte kollar de där rörliga lakanen ..... vad skall jag annnars göra????


Det är kul att se en kull pinscher – som inte är ”den typiske MH-rasen” utan en med dispens som kämpar på för att lösa situationerna som de hamnar i och att se att de har med sej "alla verktygen" i mer eller mindre form. Reagerar och avreagerar …..OCH något som gjorde mig väldigt, väldigt glad är att man så tydligt såg att Azarel hade totalt förtroende för Lene – det räckte med att hon kallade så kom han – oavsett hur situationen sett ut innan … underbart för en uppfödare!
Om man vill läsa hela kullens MH, göra lite jämförelser så ligger det på hemsidan.Filmerna ligger i inlägget innan.
Lite bilder från återhämtningen vi
tvåbenta hade efter MHt ;)










Inga kommentarer:

Bloggarkiv