2009-11-01

Växjö 20090931

Fick tyvärr inte med de första klasserna - allt för mycket spring framförkameran av konstiga tanter med konstiga raser ;)

Men här kommer lite film från -

Öppenklass - hannar




Championklass - hannar


Bhkl


Unghundsklass - tik


Öppenklass tikar




Championklass tik


Bästa tikklass


BIR & BIM

1 kommentar:

Line sa...

Hej Pia,
Funderar och funderar. Har aldrig varit på en hundutställning men efter att ha sett videona från utställning så funderar jag över varför främst.
Verkar konstigt. Jag skulle aldrig låta mitt barn delta i en skönhetstävling med en massa osunda ideal eller ja överhuvudtaget så varför ska man bedöma hundar utifrån det? Dom har ju ursprungligen haft "ett arbete" och det borde vara i arbetet man bedömer en hund. Inte genom springa rundor på en blå matta. Efter att ha sett dokumentärer om hur dessa utställningar pressar fram osunda ideal bland hundar så blir jag också mer fundersam. Har aldrig läst någon debatt om varför man väljer att ställa ut sin hund och på vilket sätt hundutställning främjar hundarna? Vad är det man gör på en hundutställning. Vad bedömer en domaren hundarna på? Hade varit intressant med information eftersom jag läst att du gillar att debattera och belysa olika ämne.

Bloggarkiv