2011-03-10

Veterinär och seniorkontroll

Idag har vi varit hos Mätta, våran veterinär här i Trelleborg.
Hela familjen - jo 6åring, 7åring och veteranen var med för undersökning av allmänhälsa.

Bakgrunden till besöket är väl egentligen att Bronx i förra veckan droppade lite blodfärgat urin och vi har sett det senare någon gång nu under veckan. Matte hoppar högt och blir orolig för sitt hjärta!

Kollen var heltäckande - urinprov, blodprover, spermie, röntgenplåtar, prostata, hjärta, slemhinnor ......

BeeJay och Vegas är i tipptopp!
Inre som yttre - skelett och blod!

Bronx alla inre organ - lever, slemhinnor, njure, mjälte, lungor, hjärta var i väldigt bra kondition. Speciellt skönt med att hjärtat var så bra och starkt, inga tendenser till blåsljud alls!

Spermiekvaliten var väldigt bra -  visade levande, i stor mängd ;)
Pungkulorna är i bra skick - inte helt vanligt i Bronx ålder. Mätta sa att de vanligtvis
är lite skrympande. De brukar ändra konsistens.
MEN inte Bronx ;)

Varför röntgen? Syftet är ju för att kolla Bronx prostata- men samtidigt visade sig Bronx väldigt bra ryggrad på röntgenplåten och veterinären kollade av den, INGA förslitningar eller problemområden!

Vad som var lite konstigt var att blodprovet visade att de vita blodkroppar var något förhöjt - just detta svarsbeteende tydde på en allergisk reaktion Bronx måste ha haft nyligen. Hade jag märkt om han hade klåda eller var väldigt dålig i magen nyligen? Nä, kan inte komma på att så skulle vara fallet.... Konstigt!

Nu till min stora oro... Bronx hade en förstorad prostata ... det blir vidare undersökning på djursjukhuset och matte blir orolig!

Mätta lugnande mig lite med att säga i värsta fall ... om den visar sig behöva det .... är det kastration ... och det är verkligen inte hela världen.

Men trots det var vad Mätta sa ... jag blir såååååå orolig för mitt underbara hjärta!

1 kommentar:

Lene sa...

Uff, Pia. Skjønner du blir bekymret ja. Men som Mätta sier, i værste fall blir det kastrering og det er jo ikke verdens undergang. Han kommer nok til å være hos deg i maaange gode år enda. :-)
Klem

Bloggarkiv