2010-08-27

BeeJay njuter

av de två busarna som är kvar. Han står och väntar på att de skall komma upp och leka med honom när de sover.... han njuter och det är bara när de nyper till i hans små, små tutter som han säger STOPP!


Vid alla parningar/valpningar gör man massa med erfarenheter, lär sig av sina misstag och upptäcker hur man kan vara mer effektiv.
De lärdomarna jag har av C-kullen, i ordningen efter storlek av aha-upplevelse ;)
* renovera inte samtidigt som du har 11hundar hemma och ständigt besökare som du inte träffat tiigare. De 11 hundarna hårar och springer mer märkbart runt fötterna än de 3 och de nya bekantskaperna är INTE villiga att slipa spackel eller slänga upp en, två våder tapeter ;)
Aha-upplevelsen säger mig – VÄNTA…. Det går, svårt men det går ;)
Aha-upplevelsen för maken; Pia kan inte vänta, saker skall ske nu, nu, NU!
* tidningar är en bristvara – hur många du än har. 7 valpar kissar och bajsar mycket och visserligen är all reklam bra reklam – men inte fungerar det så bra till att suga upp kisset efter 7pinschervalpar iaf ;)
Aha-upplevelsen säger mig att även maken kan ta en tidningsprenumination på en tjock morgontidning med många bilagor. Om den är bra eller intressant är av mindre betydelse – pinschervalpar läser inte när de sitter på toaletten!
* tvättid kan man inte få för mycket av, filtar och gosedjur luktar snabbt kiss.
Aha-upplevelse säger mig att natten är det ju ingen som tvättar… jag är ju ändå stötvis vaken och å är en maskin tvätt effektiv… gäsp……
* att ta emot besökare varje dag under flera dagar i rad sliter på matte, kaffetarmen, viktnedgång, motionen för mig och även de vuxna hundarnas normala vardag.
Aha-upplevelsen säger mig öppet-hus två dagar i veckan nästa kull ;)
* man kan aldrig få för många kompostgaller – bygg, bygg, bygg …..
Aha-upplevelsen här var att under sommaren kostar kompostgaller 50% mer än under lågsäsong.
Från 98 till 150 …. Ungefär…
* att ha uppbyggda naglar, med en läcker längd – hur bra det går i vanliga fall – så går det inte bra med koppelpromenad med 4 hundar eller den ständiga städivern som sätter in när man har bajsmaskiner hemma ;)
Aha-upplevelsen, korta och fina håller längre ;)

Sist men inte minst – påsar under ögonen, sömn stötvis i soffan och njutning av hårt golv bara det är under en tidsperiod av några sammanhängande minuter i ryggläge - det är otroligt jobbigt, tröttsamt och man har 8-10 veckor med nätter där man är uppe flera gånger på natten … det är tur man har en del av hjärnan som förtränger, förnekar och bara ignorerar …. För nästa kull är redan planerad ;)



1 kommentar:

Ann-Sofie J sa...

Ha ha, vilka bra tips för en novis i uppfödarvärlden : ) Lycka till i framtiden alla gulliga C-valpar! Vi ses kanske på någon utställning nån gång //Ann-Sofie blivande DP-uppfödare

Bloggarkiv