2009-02-06

Tragiskt och fördjävligt!

Idag hade jag egentligen velat skriva en trevlig och glad blogg … men efter samtal ang en valps felbehandling kring dess vaccinationsreaktion … blir man bara djupt ledsen och olycklig.

Valpen kom in till en stor klinik, den största i Norge och hade 12 dagar efter vaccinering en reaktion. Den krampade och tuggade fradga.
Valpköpare sa – vaccinationsreaktion, kortison…
Veterinären sa – förstoppning och gjorde en stor bukoperation. Tyvärr ledde detta till att valpen inte längre finns, han dog morgonen efter operationen.

Jag förstår verkligen att det som valpägare är svårt att stå på sig, tänk om man har fel och veterinär – som ju har år efter år i utbildning – har rätt???

Men här ser man nu tydligt konsekvensen – stå på er, be om att först få behandla med kortison, hjälper inte det så kan ni gå vidare. Lyssnar inte veterinären så kräv att få en annan veterinär eller kräv tillbaka din valp och gå till någon annan själv.

Ytterligare ett tips jag kan ge - gå till er veterinär och be att få kortison utskrivet för ormbett, säg att ni skall på resa…. Och det kan ju vara så, eller hur!
Om sedan valpen 11-13 dagar efter vaccinering blir skakig, får kramper eller liknade …. Ge den en krossad kortisontablett och rusa mot djursjukhus… kanske den redan på vägen blivit lite bättre!

Kortison är inte skadligt vid enstaka tillfällen och inget hunden blir skadad av – och tänk på vad alternativet kan bli…..

Alla uppfödare ställer även upp på att bli uppringda dygnet runt för att snacka med vetrinär vid behov - Alla och Alltid!!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv